Duguláselhárítás házilag, avagy mihez ne hívjunk duguláselhárítót?

Szinte minden háztartásban megtalálható szennyvíz elvezetést igénylő szerelvények a wc, kád, zuhanyzó, mosdó és a mosogató. Ezeknek számos fajtája létezik és mennyiségük, elhelyezkedésük is igen eltérő lehet, azonban egy dolog mindegyikre igaz, hogy eldugulhatnak. 

Az lefolyó dugulását jó néhány tényező okozhatja, de vannak esetek amelyek könnyedén orvosolhatóak.

A mosdókagylók, zuhanyzók, kádak esetében gyakori, hogy a felgyülemlett hajszálak gátolják a szennyvíz megfelelő lefolyását, ezt kézzel könnyedén kiszedhetjük a lefolyószelepből. Érdemes lehet a lefolyó lyukain keresztül egy vékony tárgyal a csőből is eltávolítani a hajcsomót, de vigyázzunk nehogy beleessen mert így csak nagyobb bajt okozunk.

Amennyiben mosogató dugulás kialakulását fedezzük fel, úgy érdemes lehet a mosogató tálca alatti szifont szétszerelni és eltávolítani az itt lerakódott zsírokat valamint ételmaradékot.

Abban az esetben ha a wc dugulás elhárítása a ránk váró feladat, érdemes lehet egy szimpla wc pumpával próbálkozni. Amennyiben csak a kagylóban történt a lefolyó elzáródása, úgy jó eséllyel segíthet az eszköz megfelelő használata.

Ha a fent említettek nem segítenek úgy a szerelvények méretétől és a probléma jellegétől függően próbálkozhatunk kézi duguláselhárító spirállal vagy duguláselhárító szerekkel. Ezekkel azonban nagyon óvatosan és körültekintően kiválasztva próbálkozzunk ugyanis egy beszorult csőgörény vagy helytelenül használt duguláselhárító szer akár bontáshoz is vezethet. 

Ha a házi duguláselhárítás nem jár sikerrel egyhamar, akkor érdemes mielőbb szakemberhez fordulni, nehogy súlyosbodjon a probléma.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this